Το καλάθι μου

ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 300 7609
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Περιορίζεται η χορήγηση της Ασπιρίνης

Περιορίζεται η χορήγηση της Ασπιρίνης

Να μη χορηγείται σε άτομα άνω των 60 ετών για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων!

Νέες συστάσεις από την αμερικανική Ομάδα Εργασίας Υπηρεσιών Πρόληψης (USPSTF) περιορίζουν τη λήψη της Ασπιρίνης για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων σε άτομα έως 59 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άρθρο στο acc.org του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, συνιστάται στα άτομα ηλικίας 40-59 ετών που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και δεν έχουν σχετικό ιστορικό να συζητήσουν με το γιατρό τους το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν αγωγή με Ασπιρίνη.

Παράλληλα η USPSTF συνιστά να μη λαμβάνουν το εν λόγω φάρμακο τα άτομα άνω των 60 ετών λόγω του κινδύνου εσωτερικής αιμορραγίας.

 

Σημαντικά σημεία των νέων οδηγιών είναι και τα ακόλουθα:

 

  • Χαμηλή δόση Ασπιρίνης μπορεί να χορηγηθεί για την πρόληψη αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου σε επιλεγμένα υψηλού κινδύνου άτομα ηλικίας 40-70 ετών που δεν είναι σε υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας.
  • Χαμηλή δόση Ασπιρίνης δεν πρέπει να χορηγείται σε καθημερινή βάση για την πρόληψη της αθηρωματικής καρδιαγγειακής νόσου σε άτομα κάτω των 70 ετών.
  • Χαμηλή δόση Ασπιρίνης δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο αιμορραγίας.

Σημειώνεται ότι αυτές οι συστάσεις για τη λήψη της Ασπιρίνης επικαιροποιούν τις προηγούμενες οδηγίες από το 2016.

Δημοσιεύτηκε 19/10/2021 4:24:18 μμ στο www.farmakeutikoskosmos.gr

Απο τη Αναστασία Σαράφη, μέλος συντακτικής ομάδας.