Το καλάθι μου

ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 300 7609
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 49€
Ασφαλείς Συναλλαγές
Οι 10 πιο ελπιδοφόρες θεραπείες για την COVID-19

Οι 10 πιο ελπιδοφόρες θεραπείες για την COVID-19

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατάρτισε χαρτοφυλάκιο με 10 πιθανά φαρμακοθεραπευτικά μέσα κατά της COVID-19 που βασίζεται σε ανεξάρτητες επιστημονικές συμβουλές και επικεντρώνεται στις υποψήφιες θεραπείες που είναι πιθανόν να εγκριθούν και, ως εκ τούτου, να καταστούν σύντομα διαθέσιμες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, η Επιτροπή έχει υπογράψει 4 από κοινού συμβάσεις προμηθειών για διαφορετικές θεραπείες και είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί περισσότερες. Στόχος είναι να εγκριθούν τουλάχιστον τρία φαρμακοθεραπευτικά μέσα στις προσεχείς εβδομάδες και ενδεχομένως δύο ακόμη έως το τέλος του έτους. Ο κατάλογος των δέκα υποψηφίων χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες θεραπειών:

Αντι-ιικά μονοκλωνικά αντισώματα: Ronapreve (casirivimab και imdevimab) από τις Regeneron Pharmaceuticals και Roche. Xevudy (sotrovimab) από τις Vir Biotechnology και GlaxoSmithKline. Εvusheld (tixagevimab και cilgavimab) από την AstraZeneca.

Αντι-ιικά από το στόμα προς χρήση το συντομότερο δυνατόν μετά τη λοίμωξη: Molnupiravir, από τις Ridgeback Biotherapeutics και MSD. PF-07321332 από την Pfizer. AT-527 από τις Atea Pharmaceuticals και Roche.

Ανοσορυθμιστές για τη θεραπεία ασθενών που νοσηλεύονται: Actemra (tocilizumab) από τη Roche Holding. Kineret (anakinra) από τη Swedish Orphan Biovitrum. Olumiant (baricitinib) από την Eli Lilly. Lenzimulab από τη Humaningen.

 

Δημοσιεύτηκε 25/10/2021 5:20:32 μμ στο www.farmakeutikoskosmos.gr

Απο τη Αναστασία Σαράφη, μέλος συντακτικής ομάδας.